pátek 1. října 2021

Závody v září

 V neděli 29. srpna se Jonáš Böhm jako jeden z favoritů zúčastnil mistrovství Jihočeského kraje na stadioně 4Dvory v Českých Budějovicích. Na obou sprinterských tratích si vylepšil osobáky a bral zlato a stříbro. 60m - 7.67s, 150m - 18.63s. Matěj Platzer, který v létě také poctivě trénoval si vyzkoušel hod oštěpem a běh na 800m. 


Hned druhý školní den jsme odpoledne vyrazili do Nové Včelnice zužitkovat letní tréninky. Konal se zde tradiční Večerní běh a Memoriál Josefa Jelínka. Kromě závodů jednotlivců se běžel i závod štafet na 8x100m, kde jsme skončili pátí. Mezi nejmladšími dívkami běžely 300m Viola Zajícová, Eliška Kořínková a Zuzana Hrádková. Barbora Mihulková si dala již 500m. Nejlépe si vedli chlapci na 300m, kde bral stříbro Jáchym Havel a 5. místo Matěj Boreš. Dále běželi Jakub Peca a Michal Tesař. Jakub Štefánek a Tomáš Kořínek si zaběhli pětistovku. Tomáš Hrádek se také velmi zlepšil v běhu na 850m. Na závěr večera se proběhl i trenér Václav Zajíc, a přestože byl celkově až šestý, tak v kategorii nad 40 let bral zlato. 


O prvním záříjovém víkendu si v rámci soutěží družstev Jonáš Böhm znovu posunul své osobní rekordy na 7.61s a 18.38s.

Ve stejný den se také náš novobystřický park hemžil běžci. Běh Českou Kanadou již patří mezi tradiční sportovní svátky, a tak si ho nenechalo ujít ani spousta závodníků z našeho oddílu. Mezi nejúspěšnější patřily vítězové svých kategorií (chlapci i dívky dohromady) Nina Zajícová, Valerie Batelková a Jáchym Havel a stříbrná Barča Mihulková. Dále nás skvěle reprezentoval Matěj Boreš, Jakub Štefánek, Jakub Peca, Vojta Burda, Viola Zajícová, Justýna Havlová, Eliška Kořínková, Zuzana Hrádková, Michal Tesař a Tomáš Hrádek. Dva posledně jmenovaní si zaběhli s dospělými trať 6km. 


Závodění na dráze zakončil koncem září Atletický Jindřicháč. Tentokrát nás bylo vidět nejen díky krásným dresům, ale i výkonům. V trojboji, který se sestával ze sprintu, hodu a dálky jsme posbírali všechny medaile. 1. Jonáš Böhm, 2. Matěj Platzer, 3. Nina Zajícová, 4. Barča Mihulková, 5. Jáchym Havel, 6. Jakub Štefánek, dále Jakub Peca, Eliška Kořínková, Viola Zajícová, Vojta Burda, Lucka Podařilová a Zuzka Hrádková.


Trénovat budeme ale i nadále, protože nás na podzim čekají ještě přespolní běhy, zejména naše „Ovčárna“, Běh kolem Lužnice ve Veselí či Běh kolem Hejtmanu v Chlumu u Třeboně.

Pokud chcete začít závodit v atletice, rádi běháte, házíte nebo skáčete, přijďte na některý z našich tréninků. V pondělí 15:30-17:00, ve středu a v pátek 14:00-15:30. Těší se na vás trenéři Vlková a Zajíc. 

Žádné komentáře:

Okomentovat