neděle 21. listopadu 2021

Atletika na podzim

Pokusím se plynule navázat na minulý článek, ve kterém jste se mohli dočíst o našich úspěšných akcích na konci prázdnin a v září.

Na podzim se věnujeme zejména přespolním běhům. V říjnu jsme se zúčastnili Běhu kolem Lužnice ve Veselí. Tady se běhy mladších kategorií odehrávali na dráze, a tak přišly vhod i nové tretry. Nejlépe si ve své kategorii vedla Nina Zajícová (2.místo na 1km), Barbora Mihulková (3. místo na 600m) a Matěj Boreš (3. místo na 400m), kousek od medailových pozic potom doběhli Jakub Štefánek, Lucie Podařilová a Viola Zajícová.  

Druhým populárním závodem byl již 54.ročník Běhu kolem Hejtmanu v Chlumu u Třeboně. Složení běžeckého týmu bylo velmi podobné a napínavé byly zejména souboje s biatlonovým oddílem ze Starého Města pod Landštejnem. Matěj Boreš a Tomáš Hrádek byli stříbrní, Nina Zajícová tentokrát po mohutném finiši zlatá. Další krásné souboje svedli Jakub Štefánek, Lucie Podařilová, Viola Zajícová, Barbora Mihulková a Bára Pechová. 

Koncem listopadu jsme si jeli otestovat své dovednosti do nové sportovní haly s běžeckým koridorem do Českých Budějovic. Protože většina závodníků poctivě trénovala, projevilo se to na množství medailí a hodnotných výkonů. Nejvíce to cinkalo Kubovi Pecovi a Štefánkovi, Zuzce Hrádkové, Báře Kasidlové, která byla poprvé na závodech. Kvalitní časy na 60m předvedl Jonáš Böhm i Nina Zajícová a Barbora Mihulková. V hodu medicinbalem se dařilo Elišce Kořínkové, v běhu na 200m zase Viole Zajícové. Také se skákalo, a ne málo. Jonáš si vylepšil osobák v dálce na 521cm a Nina o více než 15cm ve výšce na 139cm. 

Všichni naši závodníci si zaslouží uznání nejen za to, jak bojují a makají na sobě, ale také jak slušně a v duchu fair play vždy vystupují. Svůj podíl na tom jistě mají jejich rodiče, kterým bych také rád poděkoval za spolupráci a pomoc při organizaci závodů.

Klidný advent všem přeje trenér atletiky Václav Zajíc. 

Žádné komentáře:

Okomentovat