neděle 16. září 2018

Atletické září

Na toto období roku se vždy velmi těším, protože je zajímavé pozorovat, jak se po prázdninách jednotliví závodníci zlepšili. Někdy je to tím, že vyrostou, jindy třeba trénováním o prázdninách, jako u nás. Ještě před prvním školním dnem jeli starší žáci na poslední kolo krajského přeboru do Českých Budějovic, kde ve společném družstvu SKOK JH vybojovali stříbrné medaile a postup na mistrovství Čech. Osobními rekordy se zaskvěl Jakub Pecha (60m-7,59s, dálka-557cm) i Stanislav Suchý (výška-165cm). Za starší žákyně nastoupila Valentýna Omastová (60m-8,94s). O čtrnáct dní později jsme vyjeli do Třebíče na Mistrovství Čech družstev, kde kluci (Pecha, Suchý, Schwarz) sbírali další cenné zkušenosti v silnější konkurenci, ale na postup do finále Mistrovství ČR to nestačilo.
Výsledky z ČB.
Výsledky z Třebíče.
Poslední kolo družstev se konalo o tomto víkendu také pro ml.žactvo a dospělé v Nové Včelnici. Díky významnému bodovému přínosu našich děvčat dosáhlo družstvo SKOK JH na bronzovou příčku za velkými oddíly Sokola ČB a Atletiky Tábor. Tento den nejlépe vyšel Aničce Hřebíčkové, která si udělala tři osobní rekordy (dálka-420cm, výška-137cm, 60m-9,29s). Důležitým členem družstva byla také Nela Bláhová se skvělými překážkami a Tereza Novotná, která bodovala na 800m a ve štafetě. V kategorii žen skvěle vrhala Veronika Molová (koule 4kg-873cm) a také byla členkou vítězné štafety. Mezi muži na chvíli vyměnil roli trenéra za závodníka Václav Zajíc a doběhl si pro vítězství na 3000m př.
Výsledky z Nové Včelnice.
Fotky z družstev.
Na podzim se tradičně účastníme také přespolních běhů. Jedním z nich je Večerní běh v Nové Včelnici (2.ročník memoriálu Josefa Jelínka). Mezi předškoláky se ukázala Violka Zajícová, v přípravce na 500m doběhla stříbrná Nina Zajícová (1:32), mezi mladšími žáky bronzový Adam Příhoda a Terka Novotná mezi žákyněmi.
Fotky z Večerního běhu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat