středa 3. října 2018

Atletický čtyřboj

V září jsme se zúčastnili tradiční školní soutěže v atletickém čtyřboji. Ten se skládá ze sprintu na 60m skoku (dálky nebo výšky), hodu (míčkem nebo koulí) a běhu na 1000m. Po loňském (ne)úspěchu, kdy jsme nevyhráli krajské kolo o titěrných sedm bodů jsme se těšili, že si letos spravíme chuť.
Okresní kolo jsme vyhráli s velikým přehledem a výkonem, který by byl solidní i v republikovém finále. Na zisku 7300 bodů se podíleli Stanislav Suchý (2. v jednotlivcích), Jakub Pecha (3. v jednotlivcích), Václav Růžička, Marek Schwarz, Zdeněk Wölfl a František Švábirt.
Na krajské kolo jsme se tedy velmi těšili. Pár dní před jeho konáním si náš nejlepší vícebojař Standa poranil kotník, a tak jsme byli dost oslabeni. Zdeňka nahradil Petr Hauser, který udělal o pár desítek bodů více. Bohužel se ten den nikomu příliš nevedlo. Vašek navíc absolvoval závěrečný kilometr s bolestmi achilovek a dokončil jen díky silné vůli. Nakonec z toho bylo čtvrté místo a pouhých 6000 bodů. Výsledek z okresního kola by nám stačil na vítězství s obrovským náskokem.
Tak zase za rok.
Fotky z okresu jsou zde.
Fotky z kraje zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat