sobota 5. května 2018

První jarní závodění

Tak se nám to zase rozjíždí. V polovině dubna jsme si jeli protáhnout záda na Rožnovskou laťku do Českých Budějovic. Vzhledem k velké nemocnosti v týmu, skákali pouze tři závodníci. Verča Molová si zatrénovala výšku po hezky dlouhé době, a tak se svým výkonem příliš spokojená nebyla. Marek Schwarz (165cm) i Jakub Pecha (155cm) vyrovnali své osobáky a obsadili 2., resp. 4.místo v celkovém pořadí, za což obdrželi dokonce finanční odměnu.
Kromě líbání jsme na prvního Máje také běhali, skákali a házeli, protože se konal tradiční Atletický Jindřicháč. Z našeho oddílu se zúčastnilo 14 závodníků a obsadili jsme téměř všechny kategorie. Nejúspěšnějším byl v tomto čtyřboji Jonáš Böhm, který svou kategorii vyhrál. Kromě toho, že je rychlý a umí se odrazit do dálky, také totiž skvěle hází. Stříbrný mezi st.žáky doběhl díky rychlé osmistovce a skvělé kouli Standa Suchý. Na bramborových pozicích dokončili Adam Bláha, Monča Drobilová a Valča Omastová. Pátý byl Jakub Pecha a Nina Zajícová, když ji o lepší výsledek připravil tradičně nejslabší hod. I za šesté místo se tentokráte dávala medaile, a tak si jednu odvezl i Tonda Robotka, který se každým závodem zlepšuje. Dále nás reprezentovali Julie Ovčíková, Adam Příhoda, Anna Hotová, Do Le Thuy Vy, Anna Dítková a mezi nejmladšími Viola Zajícová. 
Hned o dva dny později jsme na stejný stadion jeli znovu. Tentokráte s šestnáctičlennou výpravou dětí z I.stupně naší ZŠ. Již potřetí jsme se totiž chtěli poprat o vítězství ve Štafetovém poháru. Tato speciální disciplína se běhá na 8x100m (1.-3.třída - 4 kluci a 4 holky), 8x100m (4.a 5.třída) a 8x200m (namícháno z obou štafet). V součtu časů všech tří štafet nás z jedenácti škol porazily pouze N.Včelnice a Č.Velenice (o 0,3s). Kromě běhání s kolíkem v ruce se také mohli zviditelnit jednotlivci ve skoku dalekém, skoku z místa a hodu medicinbalem. Tady jsme kralovali a vyhráli v podstatě, co se dalo. Zlatí byli: Nina Zajícová (dálka - 381cm), Jonáš Böhm (dálka - 427cm), Linda Bednářová (medík - 8,50m). Stříbrná byla Karolína Batistová za skok z místa - 187cm. Bronzoví: Jan Ovčík (medík - 8,90m) a Jakub Havel (dálka - 390cm). Ostatní závodníci na fotce i s trenérem: Anna Hotová, Tomáš Pikna, Valerie Smetanová, Anna Dítková, Do Le Thuy Vy, Antonín Robotka, Jiří Ivan, Jakub Mendl, Alexandra Budošová, Ondřej Jurtík. 

Žádné komentáře:

Okomentovat