čtvrtek 30. června 2022

Bystřické atletické jaro 2022

 Po úspěšné zimní sezoně a 5. místě Jonáše Böhma na Mistrovství ČR v hale v běhu na 60 m jsme se po několika letech opět přihlásili do krajské soutěže družstev přípravek. Závodníci mladší jedenácti let se třikrát sešli na atletickém stadioně v J. Hradci a soutěžili v každém kole v jiných disciplínách. Podtrhuje to tedy naši snahu o všestranný pohybový rozvoj dětí, které běhají přes překážky, hází i skáčou a nejradši závodí ve štafetových bězích. Velmi mě těší, že tito malí atleti a atletky, jejich rodiče i oba trenéři tvoří velkou partu, a tak si všichni tyto sportovní dny užíváme. Výsledkově to také není špatné, protože se pohybujeme mezi čtvrtým a pátým místem z 10 družstev naší oblasti.


Ale abych nezůstal jen u těch nejmladších, tak připomenu, že Jonáš Böhm bral na krajských přeborech dvě stříbra na 60 a 150 m a Nina Zajícová zlato na 800 m a bronz na 150 m v osobních rekordech. Na dalších závodech se oba tito závodníci utkali s nejlepšími na Krajské soutěži talentů. Nina tam stanovila nový „Bystřický“ rekord v běhu na 800 m, který nyní čítá 2:24 a je blízko kvalifikace na MČR (viz foto). Jonáš se koncem června stal oporou krajské štafety na Olympiádě dětí a mládeže v Olomouci a účast na záříjovém MČR má již jistou.

Kromě Niny a Jonáše se dalších závodů v družstvech i jednotlivcích účastní také mladší žákyně Barbora Mihulková, která v letošní sezoně zaznamenala nové osobní rekordy. Všichni tři navíc hostují za družstvo Skok Jindřichův Hradec.

Pochvalu zaslouží také všichni borci, kteří se ve velkém vedru sešli v našem parku při Běhu Českou Kanadou. Naše dresy byly vidět na dětských závodech i na obou delších distancích. Za povšimnutí stojí výkon Tomáše Hrádka na trati 10 km a Adama Mihuly na trati 6,5 km.


Výborných výsledků dosahujeme také v ostatních závodech jako Atletický Jindřicháč (viz foto) nebo ve školních soutěžích. Letos jsme byli třetí ve Štafetovém poháru a Atletickém trojboji a medaili jsme brali i na Poháru Rozhlasu (viz foto)

Na atletické tréninky začalo chodit více dětí než dříve, tak doufám, že to spolu vydržíme a na podzim to bude podobné. Rádi bychom pokračovali v nabídce třech tréninků týdně, kdy alespoň jeden povede Míša Vlková.

Po dobré zkušenosti s malým víkendovým soustředěním v aprílovém počasí ve spolupráci s oddílem Skok JH jsme se rozhodli pro další letní setkání. Bude to tentokrát na Malém Ratmírově druhý týden v srpnu. Věřím, že tato akce všechny posune zase o kousek blíž svým cílům.

Pohodové sportovní prázdniny za Atletický oddíl TJ Jiskra Nová Bystřice všem přeje trenérské duo Vlková, Zajíc.

Žádné komentáře:

Okomentovat