úterý 1. března 2022

Nejrychlejší "Bystřičák" všech dob

 


Všichni, kteří se alespoň trochu zajímají o naši bystřickou atletiku, museli již dávno zaregistrovat jméno Jonáš Böhm.

Tento mladý talent se letos probojoval na mistrovství ČR žactva v hale, které se konalo v sobotu 26.2.2022 v pražské Stromovce. Bylo to poprvé, kdy se někdo z našeho oddílu dostal na vrcholnou soutěž ve sprintu na 60 m.

Jonáš se kvalifikoval 16. nejlepším časem, což nedávalo příliš nadějí na postup do osmičlenného finále. Hned v rozběhu se utkal s největším favoritem a pozdějším vítězem Filipem Vojáčkem z Prahy. Splněným cílem bylo druhé místo a vylepšený osobní rekord o jedenáct setin a přímý postup do finále.

Finále se běželo o hodinu a půl později a dle časů z rozběhů se čekal vyrovnaný závod. Ale nikoliv tak vyrovnaný, aby pouhou jednu setinu sekundy dělilo druhé a páté místo. V tomto případě se bohužel o něco méně předklonil právě Jonáš a bral páté místo za krásných 7.40 s.

Tímto závodem se oficiálně potvrdilo to, co u nás v oddíle víme už déle, že Jonáš patří mezi absolutní sprinterskou špičku v ČR. Držme mu palce i v jarní části sezony, která bude zakončena Olympiádou dětí a mládeže v Olomouci koncem června.

Žádné komentáře:

Okomentovat